Biskut Kismis |
-700 g gula kastor
-225 g mentega
225 g telur
700 g tepung kek
4 g serbuk kulit kayu manis
475 g kismis
5 g garam
3 g serbuk penaik
Cara-cara :
1- pukul mentega bersama gula dan garam sehingga kembang. masukan telur & pukul lagi.
2- masukan tepung kek, serbuk kulit kayu manis & serbuk penaik ke dalam adunan dan kacau sehingga sebati
3- akhir sekali masukan kismis ke dalam aduan & gaul rata.
4- ambil kertas minyak & balut aduan td sedikit2 & masuk ke dalam peti sejuk lebih kurang 30min.bakar suhu 170 darjah sehingga masak.
NOTA : kalau nk senang bungkus kecil2. bila bakar jarakkan sikit dr satu sama lain coz biskut ni kembang sedikit.
Biskut yang sedap dan senang dimasak....
From Miss Punai Untuk Tersayang
No comments:
Post a Comment