Monday 10 June 2013

RESEPI : BISKUT SUJI

Bahan-bahan :

-250 gm mentega
-100 gm tepung gandum
-2 biji kuning telur
-200 gm gula halus
-200 gm tepung suji
-50 gm tepung jagung
-50 gm gajus, ditumbuk
-1 camca teh esen vanila
-Sedikit garam dan buah ceri untuk hiasan

Cara Penyediaan :

1- Pukul mentega bersama gula hingga kembang gebu...
2- kemudian Masukkan kuning telur dan esen vanila dan Pukul lagi.
3- Sesudah pukul rata, masukkan semua jenis tepung dan gajus dan Gaul rata.
5- Apabila doh sudah digaul rata,Masukkan ke dalam peti sejuk selama 10 minit untuk keraskan sedikit doh...
6- Kemudian bulatkan-bulatkan adunan. Bubuh ceri di atasnya. Bakar hingga masak.
7- Apabila kuih bertukar menjadi warna putih kegebuan, sedia diangkat dan sejukkan dahulu sebelum disimpan didalam balang kedap udara...


Sekian resepi enak dari miss punai...
Selamat mencuba...

No comments:

Post a Comment